MOKYKLOS VEIKLOS ĮSIVERTINIMAS
Hey.lt - Nemokamas lankytoju skaitliukas
© 2024 Visos teises saugomos
Sprendimas: webmanija.lt
... / Galerija / 2020–2021 mokslo metų foto galerija / PILIETINĖ AKCIJA „ATMINTIES KELIAS“

Rugsėjo 23-iąją minima Lietuvos žydų genocido diena. 1943 m., tą dieną, buvo likviduotas Vilniaus žydų getas. Šiais metais minimos 77-osios Vilniau geto likvidavimo metinės. 
Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti pakvietė prisijungti prie iniciatyvos „Atminties kelias“ ir aplankyti masines žydų žudynių vietas. Ši tradicinė pilietinė iniciatyva organizuojama jau dešimtmetį. Jos tikslas – prisiminti Holokausto metu sunaikintas gausias Lietuvos žydų bendruomenes, nueiti į masinių žudynių vietas tais keliais, kuriais žydai buvo varomi į paskutinę savo kelionę. Lietuvoje tokių vietų yra daugiau nei 200.
Mokykla prisijungė prie „Atminties kelio“ akcijos. 1 –10  klasių mokiniai pasaulio pažinimo,  istorijos pamokų metu prisiminė Kauno geto istoriją, analizavo holokausto problematiką, žiūrėjo dokumentinius filmus.
Rugsėjo 23-iąją minima Lietuvos žydų genocido diena. 1943 m., tą dieną, buvo likviduotas Vilniaus žydų getas. Šiais metais minimos 77-osios Vilniau geto likvidavimo metinės. Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti pakvietė prisijungti prie iniciatyvos „Atminties kelias“ ir aplankyti masines žydų žudynių vietas. Ši tradicinė pilietinė iniciatyva organizuojama jau dešimtmetį. Jos tikslas – prisiminti Holokausto metu sunaikintas gausias Lietuvos žydų bendruomenes, nueiti į masinių žudynių vietas tais keliais, kuriais žydai buvo varomi į paskutinę savo kelionę. Lietuvoje tokių vietų yra daugiau nei 200. Mokykla prisijungė prie „Atminties kelio“ akcijos. 1 –10 klasių mokiniai pasaulio pažinimo, istorijos pamokų metu prisiminė Kauno geto istoriją, analizavo holokausto problematiką, žiūrėjo dokumentinius filmus.